LIVINGSTONE
       
     
1001h_583-12_2048.jpg
       
     
1001h_535-02_2048.jpg
       
     
1001h_535-03_2048.jpg
       
     
1001h_535-04.jpg
       
     
1001h_535-07.jpg
       
     
1001h_535-09.jpg
       
     
1001h_535-10.jpg
       
     
1001h_535-11_2048.jpg
       
     
1001h_535-05_2048.jpg
       
     
LIVINGSTONE
       
     
LIVINGSTONE

This minimalist north courtyard garden was designed to be an active extension of the interior spaces surrounding it on three sides. The space is a morning and midday oasis that transitions to a shaded shelter from the hot late afternoon sun. Anchoring the space is a thirty-five foot long swimming pool. A limestone wall extends from the home to engage the garden and create enclosure and a sense of intimacy. The main sight line from the house terminates on a series of stainless steel scuppers that punctuate the pristine limestone wall, sending jets of water plunging into the pool below and creating vertical shadows along the wall’s surface. A thin, transparent resin wall physically separates a spa from the main body of water within the pool, visually providing a single body of water. Ipé hardwood coping provides a nontraditional, more comfortable coping edge on which to sit, and its small cantilever creates a shadow line along the water’s edge. A lounging area exists along one side of the pool, while a grove of bamboo provides vertical green scale on the opposite side. An outdoor fireplace enhances the space at the home end of the pool, and a movable daybed / deck acts as a beautifully articulated piece of moveable site furniture from which to enjoy the warmth of the fire or dangle feet into the cool water.

 

1001h_583-12_2048.jpg
       
     
1001h_535-02_2048.jpg
       
     
1001h_535-03_2048.jpg
       
     
1001h_535-04.jpg
       
     
1001h_535-07.jpg
       
     
1001h_535-09.jpg
       
     
1001h_535-10.jpg
       
     
1001h_535-11_2048.jpg
       
     
1001h_535-05_2048.jpg