DARTMOUTH
       
     
1001h_DSC_5063-copy_1507.jpg
       
     
1001h_DSC_5073-copy_665.jpg
       
     
1001h_DSC_5067-copy_665.jpg
       
     
1001h_DSC_5105-copy_1508.jpg
       
     
1001h_L1000276-copy_1499.jpg
       
     
1001h_L1000282-copy_1499.jpg
       
     
1001h_DSC_5115-copy_1507.jpg
       
     
1001h_DSC_5117-copy_665.jpg
       
     
1001h_L1000243-copy_1499.jpg
       
     
1001h_L1000308---Version-2---Version-2-copy_1499.jpg
       
     
1001h_DSC_5135-copy_1507.jpg
       
     
DARTMOUTH
       
     
DARTMOUTH

Dartmouth Residence provided the unique opportunity to expand a squeezed neighborhood lot into a spacious garden oasis when an adjacent property was acquired. This allowed expansion of the outdoor space in an otherwise dense pocket of Highland Park. The primary focus of the design is a stone plinth that serves as an architectural extension of the house into the garden. The limestone simply folds down to create a depressed basin from which a series of fountain jets activate the small pool of water and punctuate the terrace, creating a subtle noise. Planting screens the entire garden from the street while a minimal weathered steel angle fence provides a beautifully detailed secure edge that does not obscure views into the garden beyond.

Architect: Max Levy

1001h_DSC_5063-copy_1507.jpg
       
     
1001h_DSC_5073-copy_665.jpg
       
     
1001h_DSC_5067-copy_665.jpg
       
     
1001h_DSC_5105-copy_1508.jpg
       
     
1001h_L1000276-copy_1499.jpg
       
     
1001h_L1000282-copy_1499.jpg
       
     
1001h_DSC_5115-copy_1507.jpg
       
     
1001h_DSC_5117-copy_665.jpg
       
     
1001h_L1000243-copy_1499.jpg
       
     
1001h_L1000308---Version-2---Version-2-copy_1499.jpg
       
     
1001h_DSC_5135-copy_1507.jpg